Genealogie Wolterinck

 

 

WOLTERINCK

De Wolterinck familie komt waarschijnlijk oorspronkelijk ook uit Duitsland. In Nederland waren ze gevestigd in Beltrum en van daaruit naar Lievelde gekomen.

 

GERARDUS WOLTERINCK

Gerardus Wolterinck geboren op ? in ? en overleden op ? in ?. Gerardus Wolterinck is op ? in ? getrouwd met Angela Sweers. Uit dit huwelijk minimaal 2 zonen.

Hermanus Wolterinck, zie Hermanus Wolterinck.

Reinerus Joannes Wolterinck, zie Reinerus Joannes Wolterinck.

 

HERMANUS WOLTERINCK

Hermanus Wolterinck geboren op ? 1799 in Beltrum en overleden op ? in ?. Hermanus Wolterinck is een zoon van Gerardus Wolterinck en Angela Sweers, zie Gerardus Wolterinck. Hermanus Wolterinck is 32 jarige leeftijd op 17 Mei 1831 in Eibergen getrouwd met Hermina Stoverink, 24 jaar oud geboren op 1807 in Beltrum. Hermina Stoverink is een dochter van Henricus Joannes Stoverink en Mechtildis Huiskes. Uit dit huwelijk minimaal 2 dochters en een zoon.

Gerharda Wolterinck, geboren op ? 1831 in Eibergen en overleden op ? in ?. Gerharda Wolterinck is op 28 jarige leeftijd op 27 Augustus 1859 in Eibergen getrouwd met Hermanus Hendricus Ter Bogt, 25 jaar oud geboren op ? 1824 in Eibergen. Hermanus Henricus Ter Bogt is een zoon van Joannes Theodorus Ter Bogt en Bernardina Stoverinck.

Frederika Wolterinck, geboren op ? 1835 in Eibergen. Frederika Wolterinck is op 32 jarige leeftijd op 13 April 1866 in Eibergen getrouwd met Hendrikus Ten Bulte, 27 jaar oud geboren op ? 1839 in Eibergen. Hendrikus Ten Bulte is een zoon van Joannes Hermanus Ten Bulte en Maria Beuitinck. Uit dit huwelijk minimaal een zoon en een dochter.

Grada Willemina ten Bulte, geboren op 27 September 1873 in Eibergen en overleden op 17 Oktober 1953 in Groenlo. Grada Willemina ten Bulte is op 26 jarige leeftijd op 7 September 1900 in Eibergen getrouwd met Gradus Johannes Donderwinkel, 30 jaar oud geboren op 18 Maart 1870 in Eibergen en overleden op 30 Augustus 1927 in Groenlo. Gradus Johannes Donderwinkel is een zoon van Gerrit Jan Donderwinkel en Willemina Knippers.

Johannes Bernardus ten Bulte, geboren op ? 1876 in Eibergen. Johannes Bernardus ten Bulte is op 25 jarige leeftijd op 7 November 1901 in Eibergen getrouwd met Hendrika Berendina Luttikholt, 30 jaar oud geboren op ? 1870 in Eibergen. Hendrika Berendina Luttikholt is een dochter van Gerardus Joannes Luttikholt en Hendrika Nijkamp.

Jan Hendrik Wolterinck, zie Jan Hendrik Wolterinck.

 

JAN HENDRIK WOLTERINCK

Jan Hendrik Wolterinck geboren op ? 1841 in Eibergen en overleden op ? in ?. Jan Hendrik Wolterinck is een zoon van Hermanus Wolterinck en Hermina Stoverink, zie Hermanus Wolterinck. Jan Hendrik Wolterinck is op 24 jarige leeftijd op 21 April 1865 in Eibergen getrouwd met Johanna Maria Berendina Roetinck, geboren op ? 1836 in Eibergen en overleden op ? in ?. Johanna Maria Berendina Roetinck is een dochter van Gerardus Joannes Roetinck en Gerarda Boeninck. Uit dit huwelijk waarschijnlijk 4 zonen en een dochter.

Gerardus Antonius Wolterinck, zie Gerardus Antonius Wolterinck.

Johannes Bernardus Wolterink, zie Johannes Bernardus Wolterink.

Johannes Henricus Wolterinck, zie Johannes Henricus Wolterinck.

? Wolterinck.

? Wolterinck.

 

GERARDUS ANTONIUS WOLTERINCK

Gerardus Antonius Wolterinck is geboren op 2 Februari 1869 in Beltrum en overleden op 22 Juli 1953 in Apeldoorn. Gerardus Antonius Wolterinck is een zoon van Jan Hendrik Wolterinck en Johanna Maria Berendina Roetinck, zie Jan Hendrik Wolterinck. Gerardus Antonius Wolterinck is op ? in ? getrouwd met Maria Engelina Luttikholt. Uit dit huwelijk minimaal een zoon.

Johannes Hendricus Wolterinck, zie Johannes Hendricus Wolterinck.

 

JOHANNES HENDRICUS WOLTERINCK

Johannes Hendricus Wolterinck geboren op 16 Maart 1898 in Gelsenkirchen (Duitsland) en overleden op 28 Mei 1974 in Groenlo. Johannes Hendricus Wolterinck is een zoon van Gerardus Antonius Wolterinck en Maria Engelina Luttikholt, zie Gerardus Antonius Wolterinck. Johannes Hendricus Wolterinck is op 29 April 1931 in Groenlo getrouwd met Johanna Wilhelmina Gerarda Konings, geboren op 7 April 1906 in Groenlo. Johannes Hendricus Wolterinck was winkelier/ kruidenier van beroep. Johannes Hendricus Wolterick werd ook vaak geschreven als Johann Heinrich Wolterinck. Uit dit huwelijk 4 zonen en 2 dochters.

JOHANNES BERNARDUS WOLTERINCK

Johannes Bernardus Wolterink geboren op 6 September 1872 in Beltrum en overleden op 5 December 1950 in Lievelde. Johannes Bernardus Wolterink is een zoon van Jan Hendrik Wolterinck en Johanna Maria Berendina Roetinck, zie Jan Hendrik Wolterinck. Johannes Bernardus Wolterink is op 23 jarige leeftijd op 23 April 1896 in Lichtenvoorde getrouwd met Johanna Wilhelmina Leferink, 26 jaar oud geboren op 23 April 1870 in Lievelde en overleden op 21 December 1949 in Lievelde. Johanna Wilhelmina Leferink is een dochter van Jan Hendrik Leferink en Johanna Eekelder. In het huis waarin Johannes Bernardus Wolterinck en Johanna Wilhelmina Leferink woonde, had daarvoor de famile Holz gewoont, zodoende komt deze Wolterinck familie aan de bijnaam Holz. Uit dit huwelijk 4 zonen.

Jan (Johannes Hendrikus) Wolterinck, geboren op 26 Mei 1897 in Lievelde en overleden op ? in ?. Jan (Johannes Hendrikus) Wolterinck was ongetrouwd.

Antoon (Antonius Johannes) Wolterinck, zie Antoon (Antonius Johannes) Wolterinck.

Hendrik (Hendrikus Theodorus) Wolterinck, zie Hendrik (Hendrikus Theodorus) Wolterinck

Frans (Franciscus Wilhelmus) Wolterinck, geboren op 9 Maart 1911 in Lievelde en overleden op 5 April 1974 in Lichtenvoorde. Frans (Franciscus Wilhelmus) Wolterinck was ongetrouwd.

 

ANTOON (ANTONIUS JOHANNES) WOLTERINCK

Antoon (Antonius Johannes) Wolterinck geboren op 9 Maart 1899 in Lichtenvoorde en overleden op 27 Maart 1977 in Lievelde. Antoon (Antonius Johannes) Wolterinck is een zoon van Johannes Bernardus Wolterink en Johanna Wilhelmina Leferink, zie Johannes Bernardus Wolterinck. Antoon (Antonius Johannes) Wolterinck is op 27 Mei 1926 in Lichtenvoorde getrouwd met Maria (Hendrika) Klein Tank, geboren op 21 November 1898 in Lievelde en overleden op 90 jarige leeftijd op 11 November 1989 in Groenlo. Maria (Hendrika) Klein Tank is een dochter van Johannes Hendricus Klein Tank en Johanna Maria Rumathe, zie Johannes Hendricus Klein Tank. Uit dit huwelijk 5 zonen en 3 dochters. Antoon Wolterinck was van beroep landbouwer.

 

HENDRIK (HENDRIKUS THEODORUS) WOLTERINCK

Hendrik (Hendrikus Theodorus) Wolterinck geboren op 2 Augustus 1903 in Lievelde en overleden op 81 jarige leeftijd op 5 September 1984 in Groenlo. Hendrik (Hendrikus Theodorus) Wolterinck is een zoon van Johannes Bernardus Wolterink en Johanna Wilhelmina Leferink, zie Johannes Bernardus Wolterinck. Hendrik Wolterinck is op 9 Mei 1935 voor de wet in Lichtenvoorde en 15 Mei 1935 voor de kerk in Lievelde getrouwd met Mina (Maria Hendrika) Ponds, geboren op 15 januari 1909 in Lichtenvoorde en overleden op 88 jarige leeftijd op 6 Januari 1998 in Lichtenvoorde. Mina (Maria Hendrika) Ponds is een dochter van Jan (Gerardus Johannes) Ponds en Aleida Christina Kolkers, zie Jan (Gerardus Johannes) Ponds. Uit dit huwelijk 4 zonen en 6 dochters. Hendrik Wolterinck was van beroep boer en dodengraver in Lievelde en Lichtenvoorde.

 

JOHANNES HENRICUS WOLTERINCK

Johannes Henricus Wolterinck geboren op 1 November 1876 in Beltrum en overleden op 11 Juli 1956 in Lievelde. Johannes Henricus Wolterinck is een zoon van Jan Hendrik Wolterink en Johanna Maria Berendina Roetinck, zie Jan Hendrik. Johannes Henricus Wolterinck is op 33 jarige leeftijd op 21 Juni 1910 in Lichtenvoorde getrouwd met Antonia Gerarda Waenink, geboren op ? 1883 in Vorden. Antonia Gerarda Waenink is een dochter van Johannes Waenink en Maria Ratering. Uit dit huwelijk een zoon.

Jan Wolterinck, zie Jan Wolterinck.

 

JAN WOLTERINCK

Jan Wolterinck geboren op 21 Augustus 1923 in Lievelde en overleden op 72 jarige leeftijd op 14 Maart 1996 in Enschede. Jan Wolterinck is een zoon van Johannes Henricus Wolterinck en Antonia Gerarda Waenink, zie Johannes Henricus Wolterinck. Jan Wolterinck is op ? Mei 1954 in ? getrouwd met Marietje Blankenborg. Uit dit huwelijk 2 zonen en 2 dochters. Jan Wolterinck had de bijnaam Foeke.

 

REINERUS JOANNES WOLTERINCK

Reinerus Joannes Wolterinck geboren op ? 1804 in Beltrum en overleden op ? in ?. Reinerus Joannes Wolterinck is een zoon van Gerardus Wolterinck en Angela Sweers, zie Gerardus Wolterinck. Reinerus Joannes Wolterinck is op 35 jarige leeftijd op 10 Mei 1839 in Eibergen getrouwd met Anna Maria Osterholt, 25 jaar oud geboren op ? 1814 in Grosfreeken (Duitsland). Anna Maria Osterholt is een dochter van Hermann Osterholt en Bernardina Garverink.

 

Alle familie namen

Lelivelt         Ponds/ Pondes         Rampen         Rensing         Wagener         Wolterinck         

De totale stamboom

Mocht u op of aanmerkingen hebben of aanvullende informatie laat het mij weten ! Mail naar:  marco@wagener.net

 

Return to the Wagener Page